Veszekedés a Helyi Tanács legutóbbi ülésén

A Helyi Tanács legutóbbi ülése heves vitának adott helyet: a tanácsosok a meteorológiai állomás épületén vesztek össze, amelyet a Szabadság utcában terveznek megépíteni.

Az Országos Meteorológiai Központ, az általa leadott tervek alapján, a tanácsosokat arra kérte, hogy engedélyezzék a központ aktivitásához szükséges épület létrehozását a Szabadság utcai állomáson. A tervek 1740 négyzetméternyi területet érintenek, amely az állam tulajdonában van.

A gyűlésen Dorin Florea polgármester elnapolta az engedély megadását illető döntést, azonban Dávid Csaba tanácsos közbeszólt, és arra kérte az egybegyűlteket, hogy még aznap határozzanak az ügyben.

Dávid Csaba felszólalása dühre gerjesztette a polgármestert, aki egyből a környezetvédelmi minisztert kezdte szidni és szapulni, azzal a meggyőződéssel, hogy Borbély ismét keresztbe akar tenni a terveinek.

Mint ismeretes, a jelenlegi meteorológiai állomás a sportrepülőtér közvetlen közelében van, Florea pedig attól tart, hogy az építkezés érinteni fogja a technológiai park és kutatóközpont létrehozását.

Makkai Gergely, a Marosvásárhelyi Meteorológiai Központ vezetője azonban úgy nyilatkozott, a két projektnek semmi köze egymáshoz, és nem is érinti az egyik a másik kivitelezését. Makkai hozzátette, a marosvásárhelyi állomás az egyedüli, amelynek nincs saját székháza. Eddig az Aeroclub fogadta be őket, most viszont mindennél fontosabb egy megfelelő épület létrehozása.

A polgármester mindezek ellenére óvatos: azt a választ adta a építkezési engedéllyel kapcsolatban, hogy majd csak akkor hagyja azt jóvá, amikor a sportrepülőtér hivatalosan is az önkormányzat kezében lesz!

Share this post

PinIt
scroll to top