Viszlát, föld alatti parkolóház!

A tanácsosok elutasították a főtéri földalatti parkolóház építésének tervét. A fő indok az volt, hogy nem szeretnének a Rózsák teréből három évig sárhalmazt csinálni. Inkább új lehetőségekkel álltak elő a tegnapi gyűlésen, ami a parkolást illeti.

Kolozsvári Zoltán, helyi tanácsos úgy nyilatkozott, több oka is van annak, hogy a tervet lefújták: elsőként a főtér teljes felfordítását említette, másodsorban a szakemberek véleményére hivatkozott, azaz hogy a terület geológiai szempontból alkalmatlan a parkolóház felépítésére, harmadsorban végül azt állította, a főtérről idővel teljesen ki szeretnék zárni az autóforgalmat, viszont ha parkolóházat létesítenek alája, ez lehetetlen lesz.

Dorin Floreát letörte a hír, miszerint nem lesz parkolóház a Rózsák tere alatt. Ez azonban a tanácsosokat egyáltalán nem hatotta meg: sem jövő hónapban, sem jövőben nem fogadják el a tervet – erősítette meg Kolozsvári.

Ahhoz, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon, a tanácsosok ésszerű ötlettel álltak elő a gyűlés folyamán. Azt ajánlották az elutasított projekt helyett, hogy hasonló parkolóházakat hozzanak létre a Bulgár téren, a Nemzeti Színház háta mögött, illetve a Köztársaság téren. Amennyiben ezt a hármat sikerülne felépíteni, több gépkocsinak biztosítanának parkolóhelyet, mint a Rózsák terén tervezett egyszintes parkolóház – véleményezett Kolozsvári Zoltán.

Share this post

PinIt
scroll to top