Waldorf osztály indulna jövőtől Vásárhelyen

A tervek szerint 2014 szeptemberétől indulhatna Waldorf előkészítő, illetve első osztály, amennyiben minden feltétel megvalósul addig.

Fotó: Nagy Székely Ildikó

Fotó: Nagy Székely Ildikó – Népújság

Marosvásárhelyen már tíz éve működnek Waldorf módszerrel dolgozó óvodai csoportok, a szülők pedig azt szeretnék, ha gyerekeik az iskolai tanulmányaikat is ezzel az alternatív módszerrel folytathatnák.

Ahhoz, hogy Waldorf osztály indulhasson, három feltételnek kell teljesülnie: előszöris szükség van egy iskolára, amelyikben működhetne az osztály, ezenkívül pedagógusokra, akik jártasak a Waldorf módszerben, és osztályonként 25 gyerekre, akik itt végzik majd tanulmányaikat.

A szükséges három feltételből kettő már teljesült, a Nicolae Bălcescu Általános Iskola befogadná az induló osztályt, valamint két tanítónőt is találtak az iskolában, akik taníthatnák a csoportot. Ezenkívül a A Kolozsvári Waldorf Iskola is felajánlotta segítségét, így most már csak a tanulók szükséges létszámának kell meglennie, és elindíthatják az osztályt.

A szülők az érdeklődők számára két találkozót is szerveznek, az elsőt november 30-án szombaton 10 órától a a Bolyai Klubban, a Kazinczy utca (Mihail Kogâlniceanu) 18. szám alatt, a másodikat ugyanitt, december 2-án, hétfőn 17 órától. A találkozókon jelen lesznek a waldorfos óvónők valamint tanítónők is.

További részletekért a szülői kezdeményező csoport egyik tagjánál, Csíki Orsolyánál lehet jelentkezni a 0743-489021-es telefonszámon, vagy a vidraorso@yahoo.com e-mail címen.

Forrás: szekelyhon.ro

Share this post

PinIt
scroll to top