Wolf Kati: Nem könnyű feladat ennyi embert képviselni

Wolf Kati ma este lép színpadra Düsseldorfban, a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol Magyarországot képviseli „What about my dreams” című dalával. A Kakukk.ro telefonon, tapasztalatairól és az esélyiről beszélgetett vele.

Milyen a hangulat Düsseldorfban? Hogy érzed magad?

Jól vagyok nagyon, köszönöm. A tegnap is jó volt az előadásunk, jól pontozta a zsűri, nagyon-nagyon jól sikerült. Nagyon jó hangulatban telt már az egész nap. Az, hogy bejutottunk a döntőbe megnyugtató dolog mindenképp. Mindenki sokkal jobban tudja élvezni a színpadi létet, meg hát továbbra is nagy sikernek örvend a dal, úgy hogy ez egy nagyon jó érzés.

Ma este van a nagy döntő, izgulsz? Milyen elvárásaid vannak magaddal szemben? Mire számítasz a döntőben?

Nekem egy elvárásom van magammal szemben, azt akarom, hogy az én szereplésemmel és előadásommal legyek megelégedve. Nem akarok azon gondolkozni, hogy hányadikak leszünk, én magammal akarok elégedett lenni. Ha én 100%-ban tudok ma este teljesíteni, egy ilyen hatalmas tömeg előtt, akkor már meg vagyok elégedve, és nem foglalkozok azzal, hogy az előadás hogy alakul.

Milyen kritikákat kapott a magyar produkció? Milyenek a visszajelzések?

Itt nagyon-nagyon szeretik a dalt. Rengeteg újságíró van itt az Eurovíziós Dalfesztivál kapcsán, van egy saját rajongói köre az egész dalfesztiválnak, ők nagyon-nagyon szeretnek és drukkolnak nekünk. Az elődöntő is úgy érzem, hogy sikeres volt, azután is kaptunk gratulációkat. Nyílván az ember kap visszajelzéseket és gratulációkat de úgy vettem észre, hogy minden ország produkciója ugyanígy volt ezzel. Mindenki izgult az első elődöntő után, végig kellett mindenkinek gondolnia, nekünk is végig kellett nézni ismét a produkciónkat, ezért nagyon jó, hogy nem a mai fellépés az első, hanem már volt egy elődöntő, azt is megelőzték próbák, tegnap már egy teltházas esti előadás volt, ebből egy rutint kap az ember és nagyon remélem, hogy a ma esti azért a leglazább lesz.

A Blue-s srácok oda vannak a dalodért, arra kértek jelentesd meg Angliában a dalt. Tervben van már ez a dolog?

Én most egyelőre csak az Eurovíziós Dalfesztivállal vagyok elfoglalva, nincs is egy pillanatnyi időm arra, hogy a továbbiakat intézzem, illetve hála az istennek ez nem az én dolgom. Egy egész csapat dolgozik velem az ilyen terveken, ha majd ma vége van a fesztiválnak, akkor szerintem a jövő héten kezdjük el ezeket a dolgokat végigbeszélni.

Melyik ország dala tetszik a legjobban a döntős dalok közül? És kit tartasz ellenfelednek?

Sok jó énekes van, vannak nagyon jó dalok. Nem ellenfélként tekintünk itt egymásra. Mindennek nagyon jó hangulata van, a kulisszák mögött is mindenki drukkol a másiknak. Én le voltam nyűgözve az osztrák lánytól, nagyon fantasztikusan énekelt, én drukkolok neki, mert elismerem, hogy milyen fantasztikus énekesnő. Nagyon szerettem a hollandokat, ők kiestek sajnos, pedig nagyon jó volt a daluk. Sok jó énekes van, de mindig attól vagyok lenyűgözve ha valaki nagyon jól énekel.

Melyik volt eddig a legszebb pillanatod a Düsseldorfi kintléted óta?

Egyértelműen eddig az volt a legjobb, amikor tovább jutottunk az elődöntőben. Iszonyatosan feszült voltam, mert tudtam, hogy rettenetesen bíznak bennem otthon, nagy a rajongótábor, mellém állt rengeteg ember és nekem borzasztó fontos volt, hogy az elődöntőben tovább jussunk. Amikor bemondták az ország nevét, az volt eddig a legjobb pillanat.

Hol izgultál jobban, az X-Faktorban vagy az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjén?

Itt, az elődöntő során. Az X-Faktort azt magamért csináltam, ha jól sikerült akkor nagyon örvendtem, ha elrontottam valamit, akkor én buktam el, vagy nekem volt kínos. De itt mögöttem van egy egész ország, arról nem beszélve, hogy hány határon túli magyar van, akikkel találkoztam és tudom, hogy lelkesedéssel vesznek körül és szeretik a dalomat. Úgy, hogy ez egy nagyon nehéz kihívás volt számomra. Nem könnyű feladat ennyi embert képviselni.

Hogy érzed ebben a pillanatban, megnyered az Eurovíziót? Vagy számodra elég lesz az első háromba bekerülni?

Én akkor leszek megelégedve, ha saját magam vállát megveregethetem, miután lejöttem a színpadról. Tehát ha úgy jövök le, hogy, igen a legjobbat tudtam nyújtani, akkor meg vagyok elégedve. Nem is lehet kiszámolni igazából, az elődöntők során is nagy esélyesek estek ki és olyanok kerültek be, akiket esetleg nem annyira vártunk.

A Wolf Katival készült interjú további részét a Kakukk.ro portálon olvashatjátok>>>

Ti szavaztok ma este Wolf Katira???

Share this post

PinIt
scroll to top