XII. marosszéki népzene- és néptánctábor Jobbágytelkén

Július 11–18. között a marosvásárhelyi Folk Center Alapítvány a 12. alkalommal – népes hazai és külföldi részvétellel – tartja meg Jobbágytelkén az immár hagyományos marosszéki népzene- és néptánctábort. A tánc- és énekoktatás mellett a táborozók néprajzi előadásokat hallgathatnak, találkozhatnak adatközlőkkel és kirándulhatnak a közeli esztenához is.

A rendezvény július 11-én, vasárnap 22 órakor kezdődik Barabás László néprajzkutató előadásával, majd fellép a jobbágytelki hagyományőrző tánccsoport.

Természetesen a labdarúgó-világbajnokság döntőjének a megtekintése sem marad ki a programból. Egész héten délelőtt tánc és énekoktatás, filmvetítés, délutánonként pedig kézműves foglalkozás lesz. Hétfőn 18 órától Vajda András A hagyományos népi kultúra szerkezete a családi fényképek tükrében címmel tart előadást. Kedden délután Balássy Enikő Az öngyilkos ördöge című értekezésében a hodosi ördög- hiedelemkörről lesz szó. Este a hodosi hagyományőrző táncosok műsorát tekinthetik meg a táborozók. Szerdán 16 órától a tábor egyik animátorának az emlékére Kocsis Hobo László- kirándulást szerveznek az esztenához, ahol rövid megemlékezést tartanak a fiatalon elhunyt természetjáróról. Csütörtökön Györfi Zalán, a Maros Megyei Múzeum munkatársa a megyei régészeti munkálatokról és az örökségvédelemrôl tart előadást. 22 órától Fingerpickers koncert lesz. Pénteken 18 órától igen érdekes előadás lesz: Balázs Lajos a csíkszentdomokosi népi erotikáról beszélget az érdeklődőkkel. 22 órától a nyárádselyei hagyományőrző tánccsoport lép fel. Szombaton délelôtt 10 órától a táborban levő gyerekeknek szórakoztató vetélkedőt szerveznek. Az esti gálaműsorban 22 órától a Bojtorján tánccsoport mutatja be műsorát. Táborbontás vasárnap 10 órától.

Share this post

PinIt
scroll to top