Törzsök Sándor: tettekre van szükség, nem beszédre a melegvízkérdésben

Törzsök Sándor, RMDSZ-es helyi tanácsos úgy véli, ideje lenne már, hogy a marosvásárhelyi önkormányzat ne magyarázatokat, hanem konkrét lépéseket tenne a város melegvíz-ügyének a megoldásában.

A képviselő szerint, a Polgármesteri Hivatalnak érvénybe kellene már léptetnie a július 2-án elfogadott döntést, mely szerint az önkormányzat energetikai osztálya venné át a hőszolgáltatást.

„A határozatot elfogadták, a megoldást tehát megtalálták. Mindezek ellenére azonban egyesek továbbra is megjegyzéseket tesznek, véleményeket nyilvánítanak, nyílt leveleket írnak, és áthárítják a felelősséget másokra, ahelyett, hogy elvégeznék a feladataikat… Tisztelettel kérdezem azoktól, akiket azzal bíztak meg, hogy gyakorlatba ültessék a Helyi Tanács döntéseit (legalábbis törvényesen): mit tettek egyebet a nyilatkozataikon kívül?” – fogalmazott Törzsök.

Mint ismert, a július 2-án tartott tanácsülésen megszületett döntés nem életképes, mivelhogy az önkormányzat nem alkalmazhat szakembereket a hőszolgáltatás elvégzésére. Ugyanakkor az E-Star sem indíthatja újra a szolgáltatást, mivelhogy őt az E-On Gáz gátolja, adósságainak felhalmozása miatt. Így Claudiu Maior, a polgármester személyes tanácsadója azt tartja a legjobb megoldásnak, ha a lakók leválnak a távfűtési rendszerről.

Share this post

PinIt
scroll to top