A Test Dinamikus egyensúlya – Igen, de mi is ez? Nézzük csak meg együtt…

A test az élet minden pillanatában egy dinamikus egyensúly fenntartására törekszik. Célja, hogy a lehető legkisebb energia bevitellel a leghatékonyabban működjön. Ennek érdekében dolgozik a nap 24 órájában. Igyekszik minden értékét (súly, vérnyomás, bőr rugalmasság, cukorszint, izmok állapota, oxigénellátás, kémhatás, pulzus, hőmérséklet stb.) a lehető legjobb, ám szűk határok között tartani.

Az egészséget is így tudjuk mérni. Jó a pulzus, a vérnyomás, a súly megfelelő, a bőr rugalmas, a vércukorszint stabil és megfelelő, a hőmérséklet rendben van.

Az egészség tünetei tehát azok a testi tünetek, melyek a megfelelő határok között mérhetők.

Amikor a test állapota romlani kezd, akkor az egyensúly felborul, és az értékek kimozdulnak az optimális tartományból. Megemelkedhet a hőmérséklet, felmegy a vérnyomás, a cukorszint magas lesz és ingadozik, a bőr ráncosodik és narancsbőrös lesz, romlik az izmok állapota, a mozgás nehezebbé válik, az energiaszint csökken és így tovább.

Ezek jelzések, hogy a test nem tud megbirkózni a külső és belső körülmények okozta megterhelésekkel. Ezek tünetek, melyek jelzik, hogy a test minden erőfeszítése ellenére hanyatlani kezd. (Ebből most vegyük ki a korral járó természetes elhasználódást, mely ugyan lassítható, de nem fordítható vissza.)

A normális az lenne, hogy a megfelelően kezelt és szervizelt test, a kornak megfelelő legjobb fizikai állapotban van. Nem igaz az, hogy a korral feltétlenül együtt kell járnia számos betegségnek, hogy rendben van az, hogy fájnak a testben dolgok, hogy felmondják a szervek a szolgálatot.

A kérdés, hogy megtettünk-e mindent azért, hogy az egészség tünetei legyenek döntő többségben?

Sőt még inkább az, hogy tudjuk-e egyáltalán, hogy mit kell tennünk ezért?

Végszóként engedjék meg, hogy bemutassam Önöknek, hogyan hozta vissza a stabilitást az életébe egy nagyon kedves ismerősöm: „A Testszerviz programot azért kezdtem el, mert meg akartam tanulni, hogy mit miért eszek. Mivel jó táplálni a testünket, azért, hogy jó állapotban legyünk egész nap. Egyszerűen azt akartam tudni, hogy ha megeszek valamit akkor az milyen hatással lesz a szervezetemre. A program előtt is “próbálkoztunk” helyesen táplálkozni, de eldöntöttük, hogy a program által megtanulunk tudatosan táplálkozni. A program végére mindent megtanultam, amit a tudatos és egészséges táplálkozáshoz szükséges. A fogyáson kívül még azt tapasztaltam, hogy a körömházam szépen meggyógyult.”

Bencze Réka
Táplálkozási és Életmód tanácsadó – ingyenes személyes konzultáció, ha szeretnél már végre változtatni életeden!
Időpontkérés: 0753390684
E-mail cím: bencze.reka@yahoo.com

Share this post

PinIt
scroll to top