Alexandrina és Kush Kush koncert a Jazz&Blues Clubban

Alexandrina Hristov koncertezik május 23-án, 20 órától a Jazz&Blues Clubban, a Sinaia utca, 3-as szám alatt.

A Moldvai Köztársaságból származó Alexandrina Hristov tevékenysége a zene és festészet területére terjed ki, de elsősorban énekléssel foglalkozik. A romániai közönség számára a „Fata merge pe jos” című szerzeményével vált ismertté. Stílusát nehéz meghatározni, mert többféle zenei irányzat között egyensúlyoz. Dalai többnyire az akusztikus pop, kortárs és alternatív rock, jazz és soul stílusok jegyeit viselik. A belépő 30 lejbe kerül.

Május 24-én, 22 órától a marosvásárhelyi Kush Kush együttes lép fel ugyanitt. A Kush Kush többek között a magyarországi, romániai, makedóniai, bulgáriai, szerbiai, törökországi és albániai romák népdalait elegyíti sajátos zenei harmoniákkal. Apostolache Zénó átiratai tiszteletben tartják a különleges népi táncritmusok pezsdítő dinamikáját, és az eredeti szerzemények is a népdalok stílusát idézik.

A 2011-ben, Marosvásárhelyen alakult Kush Kush három zenésze az időközben felbomlott Zakusca progresszív etno együttes tagjaként többek között fellépett a Nyírbátori Utcaszínházi Fesztiválon (2005), a budapesti Kortárs Művészeti Fesztiválon (2007), a kapolcsi Művészetek Völgye fesztiválon (2007), a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválon (2007-2009), és a budapesti Mesterségek Ünnepén (2009).

Az együttes tagjai:
A. Kiss Andrea – ének
Deák Sándor – szaxofon, klarinét
Apostolache Zénó – harmonika
Zonda Attila – akusztikus basszusgitár
Gombocz Avar – dob, ütőhangszerek

Share this post

PinIt
scroll to top