Dolhai Attila és Dancs Annamari koncert Marosvásárhelyen

Erdélyben turnézik október végén és november első napjaiban a Budapesti Operettszínház két sztárja Dolhai Attila és Dancs Annamari.

Műsorukban a magyar operettek legszebb slágerei éppen úgy elhangzanak majd, mint a legnépszerűbb musicaldalok, de igazi zenei meglepetésben is lesz része annak, aki ellátogat a koncertekre, hiszen Attila új, Álmok földjén című lemezéről, először Erdélyben énekel saját dalokat, míg Annamari is elkészült egy olyan számmal, amit nagy örömmel mutat majd meg az otthoniaknak.

„Nem először járok Erdélyben, de az biztos, hogy most először van szerencsém olyan kellemes társasághoz, mint Annamari, hiszen nem csak kollégák vagyunk az Operettszínházban, hanem Ancsa igazi temperamentumos székely lány, s már hetek óta tervezi, mi lesz az, amit mindenképpen szeretne megmutatni rövid erdélyi turnéink alatt nekem” – meséli jókedvűen Attila, aki nem rég fejezte utolsó simításait október végén megjelenő lemezének.

” Bevallom fáradt vagyok, de nagyon elégedett és büszke is, hiszen az Álmok földjén igazi saját album, olyan nótákkal, amelyek zenei világa nagyon közel áll hozzám, s amelyek mondanivalója valóban én vagyok. Harmath Szabolcs zenei producerrel, a szövegírókkal, s minden zenei közreműködővel nagyon gyorsan megtaláltuk a közös hangot és jó hangulatú, bár igen sok munkával készült el a lemez, amiből Erdélybe is viszek ízelítőt. – mondja Attila.

A Budapesti Operettszínházhoz  két éve szerződött Dancs Annamari is büszke az elmúlt hónapjaira, hiszen egy Székelyföldön és Romániában már igen sikeres karriert kockáztatott az operett és musicalszerepekért.

„Úgy érzem, hogy minden áldozatot megért az elmúlt két év munkája. Szerencsés vagyok, mert  Erdélyből továbbra is hatalmas támogatást kapok a közönségem részéről és érzem azt a rengeteg szeretetet is, ahogyan otthonról kísérik figyelemmel a pályámat. Magyarország legnagyobb zenés színházában játszom Kerényi Miklós Gábor főigazgató úr irányítása alatt, s olyan kollégáktól tanulhatok, mint Janza Kata, Vadász Dani, Oszvald Marika, Peller Károly, s nem utolsó sorban Attila, akivel például a Miss Saigon című előadásban játszunk együtt. Soha nem gondoltam volna, hogy az operettek szubrett szerepei után lesz lehetőségem a musicalek világában is bizonyítani. Attilát pedig csodálom, hiszen egyre többet és egyre nagyobb kedvel énekel operett bonviván szerepeket, sőt idén nyáron már Szegeden is bemutatkozott a Parasztbecsület opera főszerepében.” – mondja Annamari.

A két énekes tehát előre láthatóan igazi zenei csemegét ígér mindazoknak, akik ellátogatnak az Erdélyben hat alkalommal fellépő Dancs Annamari és Dolhai Attila koncertjére, mert a magyar operettek lendületes, ritmusos, néha sírva vigadós dallamai mellett, kortárs magyar és külföldi musicalek, valamint saját dalok is várják a közönséget.

Share this post

PinIt
scroll to top