Mága Zoltán koncert Marosvásárhelyen

Április 22-én, vasárnap Marosvásárhelyen lép színpadra Magyarország egyik legelismertebb zenevirtuóza Mága Zoltán, hegedűművész.

A kiváló érdemes művész több magyarországi és nemzetközi elismerésben is részesült az elmúlt években, 2004 óta kilenc díjat és számtalan kitüntetést vehetett át.

A Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt, az Európa-díj, a Sovereign Order Of Saint John Of Jerusalem Máltai Lovagrend legmagasabb kitüntetésének a Becsületrend Nagykeresztjének, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének, a Budapestért-Díj, a Príma-Díj és a Közéleti Díj, valamint a Károly Róbert díjnak méltó tulajdonosának albumai a muszikaszerető közönségnek köszönhetően évek óta a lemezeleadási listák élén vannak.

Mága Zoltán a Budapesti Operettszínház örökös tagja, a Magyar Kultúra Lovagja, 2010. szeptemberétől pedig Szolnok város díszpolgára, a város érdekében végzett jótékony célú munkásságáért, kiemelkedő művészeti tevékenységéért és Szolnok hírnevének öregbítéséért.

Ugyancsak 2010- ben a honvédelem ügye érdekében huzamos időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül az I. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet vehette át, azt követően, hogy 2009-ben már Tiszteletbeli Rendőrré avatták.
Természetesen a legnagyobb elismerést számára közönségének szeretete jelenti, hiszen akár az anyaországban akár külföldön lép fel nagy érdeklődés követi előadásait.

Mága Zoltán előadását hallgatva a klasszikus zene kedvelői, az opera tisztelői, az operett-rajongók, de még a musicalt szeretők és pop-rajongók is elfeledkezhetnek a mindennapok gondjairól és feledhetetlen pillanatokat élhetnek át a muzsika világában.

A marosvásárhelyi előadásra április 22-én 19 órai kezdettel a Kultúrpalotában kerül sor, jegyeket elővételben a Kultúrpalota jegypénztáránál (Győzelem tér 1 szám), az Outland Üzletben (Horea utca 33 szám) és az Ana Panzióban (Gh. Marinescu utca 50/K szám) 45 lejes egységáron lehet vásárolni.

Az esemény támogatója az Ana Panzió.

Share this post

PinIt
scroll to top