Szalóki Ági zenés előadása Marosvásárhelyen

Csodás véletlenek mesevilágába hív kicsit és nagyot egyaránt a Serendipity Egyesület és Szalóki Ági egy mókás, nevetős, dalolós, táncolós, verses-zenés vasárnapra, szeptember 23-án 16 órától, hogy vídáman teljenek az első ovis napok és az iskolástáska is könnyebb legyen!

A vágy muzsikál című Karády album után Szalóki Ági ismét gyereklemezt, vagy ahogy ő fogalmaz, „családi lemezt” készített. Az új lemez címét ezúttal Tamkó Sirató Károlytól kölcsönözte az énekesnő.

A Gingalló című albumon – ahogy azt Ágitól már megszokhatta a közönség – népdalfeldolgozások és énekelt versek kaptak helyet, ezúttal József Attila, Tamkó Sirató Károly, Weöres Sándor és az erdélyi származású fiatal költőnő, Szabó T.Anna versei. A lemezen Cserhalmi György mesél. A gyerekeknek szóló lemezbemutató koncert 60 perces interaktív zenés foglalkozás, zenei képességfejlesztő játékokkal, énekkel, tánccal.

Szalóki Ági 1978.október 17-én született Budapesten.

5 évesen az István, a király című rockoperában éneklő Sebestyén Márta hatására kezdett az erdélyi magyar népzenéhez vonzódni. 16 évesen az Ando Drom együttes jubileumi koncertjén lépett először színpadra a budapesti Katona József Színházban olyan muzsikusok között, mint Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Juhász Miczura Mónika, Horváth Kornél, KathyHorváth Lajos.

17 éves kora óta énekel rendszeresen színpadon. Az autentikus magyar népzenét játszó Ökrös együttesben, és a magyarországi világzene egyik legnagyobb hatású zenekarában, a Besh o drom-ban énekelt évekig. Velük járta be a világot a montreáli jazz fesztiváltól a Glastonbury fesztiválon át a párizsi Théatre de la Ville-ig, New Yorktól Pekingig. Évekig dolgozott Szakcsi Lakatos Bélával és olyan kiváló zenészek hívták partnerül, mint a Lisztdíjas Oláh Kálmán, Balázs Elemér, a londoni Oi va voi vagy Presser Gábor.

2009-ig több mint 50 lemezen hallható a hangja.

1997-ben a Kelemen László – Pávai István vezette Utolsó óra elnevezésű népzenei gyűjtőprogram munkatársa lehetett, itt több erdélyi énekes adatközlő repertoárját rögzítette.

Eddig 5 önálló lemeze jelent meg.

Szólólemezek:
2004 – Téli-nyári laboda (gyereklemez)
2005 – Hallgató
2006 – Cipity Lőrinc (gyereklemez)
2008 – A vágy muzsikál – Karády dalok
2009 – Gingalló (gyereklemez

Díjak, elismerések
2006 Fonogram díj, Az év jazz lemeze (Hallgató,Folkeurópa,2005)
2007 Fonogram díj, Az év gyereklemeze (Cipity Lőrinc, Folkeurópa,2006)
2007 Kodály-emlékdíj
2007 Artisjus előadóművészi díj
2009 Márciusi Ifjak díj (Állami kitűntetés)
2010 A Sanoma és a Story Magazin Érték-díja
2010 Fonogram díj, Az év gyereklemeze (Gingalló,Folkeurópa, 2009)

Társadalmi szerepvállalás:
Ági rendszeresen és szívesen lép föl minden olyan rendezvényen, amely szeretetből, és önkéntes alapon jön létre azzal a céllal, hogy környezetünk egészségesebb, tisztább, szebb legyen. Énekel a születés-, a szülés és a halál méltóságáért, dalaival hívja föl a figyelmet a hátrányos helyzetű gyerekek sorsára.

Most két belépőt nyerhetsz az előadásra, ha megírod nekünk kommentben a következőt: Kérem szépen a jegyet!

Sorsolás: szeptember 21, péntek 21 óra

UPDATE: Gratulálunk Vajda-Réti Judit-nak, ő nyerte a kétszemélyes belépőt Szalóki Ági előadására.

Share this post

PinIt
scroll to top