A Blue Air jelentős összegű adósságot halmozott fel a bukaresti repülőterekkel szemben is

A Blue Air a Bukaresti Repülőterek Országos Vállalatának (CNAB) is tartozik – közölte kedd este Valentin Iordache, a vállalat szóvivője.

A Blue Air jelentős összegű adósságot halmozott fel a bukaresti repülőterekkel szemben is

Iordache azt mondta, a Blue Air az évek során tetemes összegű adósságot halmozott fel a Bukaresti Repülőterek Országos Vállalatával szemben, de ‘ez nem ok arra, hogy felfüggessze járatait’. Azt is elmondta, a CNAB gondoskodott róla, hogy megkapja a tartozást.

Tájékoztatása szerint kedden a Blue Air hét gépe nem szállt fel, ezeknek az okoktól függetlenül parkolási díjat kell fizetniük.

A Blue Air-jeggyel rendelkező utasok élelmiszert és vizet kaptak, majd a légitársaság felajánlotta nekik, hogy a jegytípustól függően megtéríti a jegy árát vagy átütemezi az utazást.

A Blue Air kedden jelentette be, hogy szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatás szerint a járatokat azért kell törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják kifizetni a napi utak költségeit.

Nicolae Ciucă kedd este tanácskozásra hívta az illetékes minisztereket, hogy megoldást találjanak az érintett utasok helyzetének rendezésére.

Share this post

PinIt
scroll to top