A marosvásárhelyi késelés sérültjei és az elkövető is a Bolyai líceumnak a volt katolikus iskola épületében tanuló diákjai

A csütörtök éjjel Marosvásárhelyen megkéselt két fiatal és az elkövető is a Bolyai Farkas Elméleti Líceumnak a volt katolikus iskola épületében tanuló diákjai – közölte pénteken az oktatási intézmény vezetősége.

A Hajdú Zoltán igazgató és Tamási Zsolt aligazgató által aláírt közleményben hangsúlyozzák, hogy a Bolyai Farkas Elméleti Líceum november első felében két gólyabált is szervez. November 3-án, csütörtökön a Bolyai líceum alá sorolt volt katolikus iskola diákjainak gólyabálját tartották meg a Maros Művészegyüttes előadótermében, november 7-én, hétfőn pedig a Bolyai felújított épületében tanuló diákok gólyabáljára fog sor kerülni. Kiemelték, mindkét eseményen az iskola kizárólag az ünnepség szervezéséért vállalt/vállal felelősséget, a diákokat, szülőket értesítették, hogy egy esetleges, a gólyabált követő szórakozóhelyi esemény szervezését és felügyeletét nem biztosítják.

“Megdöbbenve értesültünk, hogy a november 3-án megtartott gólyabált követően az egyik marosvásárhelyi szórakozóhelyen, ahol iskolánk diákjai is jelen voltak, egy olyan késeléses incidensre került sor, amelyben az elkövető és a sebesültek is iskolánknak a volt katolikus iskola épületében tanuló diákjai. Igyekszünk folyamatosan tájékozódni az esemény körülményeiről, a sebesültek állapotáról” – fogalmaztak a közleményben, hozzátéve, hogy az iskola fegyelmi bizottsága haladéktalanul vizsgálatot indít az ügyben.

Korábban a rendőrség közölte, csütörtökön kevéssel éjfél előtt kapták a bejelentést, miszerint egy Sinaia utcai szórakozóhelyen konfliktus robbant ki. A helyszínre kiérkezett rendőrök megállapították, hogy két 16 éves és egy 17 éves fiatal került összetűzésbe. Mint kiderült, utóbbi egy éles tárggyal megszúrta a két 16 éves fiatalt, akiket a helyszínre kiérkezett mentős egységek kórházba szállítottak.

A Maros Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház sürgősségi részlegének vezetője, dr. Maria Salanţa pénteken a sajtónak elmondta, hogy a 0 óra 20 perc körül beutalt két 16 éves fiatalnak szúrt sebeik vannak, az egyiknek az arcán és a vállán, a másiknak hastájékon. Egyikük sérülései sem kritikusak, de egyelőre a gyermeksebészeten tartják őket megfigyelés alatt.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top