Az önkormányzat felújítja a Kövesdombon leégett tömbházat – egy feltétellel

Megszületett az első hivatalos reakció a lakók kérésére: a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal hajlandó felújítani azt a kövesdombi tömbházat, amelynek egyik oldala a múlt hónapban égett le a Billa áruház raktáránál keletkezett tűzben – nyilatkozta Claudiu Maior, polgármesteri tanácsadó a ma tartott sajtótájékoztatón.

A rehabilitálásnak azonban egy feltételt is szabott: mindegyik lakónak alá kell írnia a közjegyzőnél azt az iratot, amelyben beleegyezik, hogy a javítás költségeit az önkormányzat levonhassa a vétkes kártérítéséből.

A következő tanácsülésen felvetik majd a tömbház közpénzeken való felújításának témáját, de a kivitelezésről csakis abban az esetben lesz szó, ha a Polgármesteri Hivatal visszakaphatja az összeget attól, akit majd az igazságszolgáltatás vétkesnek ítél – részletezte Maior.

Hozzátette, az önkormányzat nem támogathat anyagilag egyetlen magántulajdont sem, viszont segíthet rövid- vagy középtávon, míg kifizetik a kártérítést.

Maior ismét elmondta, azok a családok, akiknek egy főre eső egyhavi jövedelme nem haladja meg a 797 lejt, 1500 lejes támogatásban részesülnek az önkormányzat jóvoltából. Az összeget azonban csakis akkor kézbesíthetik, amikor a hatóságok lezárják a nyomozást.

Foto: Szasz Elek

Share this post

PinIt
scroll to top