Facsemeték és bokrok, a lakótársulások és iskolák számára

12.06.04.osszefogas_napja_almafaultetes„Háborúban” léve a különböző környezetvédelmi civilszervezetekkel, és az RMDSZ helyi szervezetével, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal azáltal próbálja jóvá tenni baklövéseit, hogy facsemetéket ültet a városban, illetve kisfákat ajándékoz a marosvásárhelyi lakótársulások és iskolák számára.

Többfajta növény, facsemete és bokor közül válogathattak az érdeklődő lakótársulások és iskolák, ingyen, miután az önkormányzathoz erre vonatkozó kérelmet nyújtottak be. A „zöld aranyat” a közterületek és iskolaudvarok gondozására használhatják.

„Meg kell mutatnunk azoknak, akik folyton csak vádolnak, hogy jó közreműködésben állunk a lakótársulásokkal, akik palántákat kérnek tőlünk, mi pedig szívesen segítjük őket, díjmentesen. Örülök, hogy a diákok is csatlakoznak hozzánk.” – nyilatkozta Claudiu Maior, helyi tanácsos hozzátéve, arra kéri azokat, akik szerint az önkormányzat csak pusztítja a várost, hogy jöjjenek, és segédkezzenek a csemeteültetésben.

A tanácsos szerint, idén tavasszal a város zöldövezeteiben több mint 1100 díszcserje és 684 facsemete kapott helyet. Továbbá hét marosvásárhelyi iskola és óvoda összesen 175 bokorral és 65 kisfával gazdagodott. Mindemellett, a Polgármesteri Hivatal további 380 díszcserjét és 32 facsemetét oszt szét 20 lakótársulás között.

Mint ismert, a marosvásárhelyi önkormányzatot 10 ezer lejjel büntette a Maros Megyei Környezetvédelmi Őrség, miután kivágatta a Mihai Viteazu utcában lévő fákat.

Forrás: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top