Kormányrendelet alapján önállósítanák a Transzplantációs Intézetet

ibcvtA marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet (IBCvT) ismét önálló jogi egységként működhet, miután 2011-ben megfosztották ettől a szervezési struktúrától, attól fogva pedig a Maros Megyei Sürgősségi Kórház egyik osztályaként tevékenykedik.

A kormányrendeletet, amely felkerült az IBCvT honlapjára is, az Egészségügyi Minisztérium kezdeményezte. A dokumentum szerint, az intézetet egy menedzser és egy igazgatói bizottság vezeti majd.

Amíg versenyvizsga újtán meg nem találják a menedzseri funkció betöltésére alkalmas személyt, addig a szaktárca által kinevezett vezetőség irányítja az intézetet.

A Megyei Sürgősségi Kórház osztályaként működő IBCvT jelenlegi alkalmazottait az újonnan megalakuló intézmény átveszi, a személyzethiányt pedig a törvénynek megfelelő módon, verenyvizsga által orvosolja – olvasható a tervezetben.

A projekt szerint, az önálló intézmény jövedelme teljes mértékben a bevételekből – az egészségügyi biztosítások terén megkötött szerződésekből, illetve más pénzforrásokból származna. Továbbá, az IBCvT az Egészségügyi Minisztérium alárendeltségében lenne, és a megszokott épületben folytatná tevékenységét.

A kormányrendelet május 31-én került fel a szaktárca honlapjára, és június 30-ig közvita tárgyául szolgál.

Forrás/fotó: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top