Lakó Péterfi Tünde pert nyert a rendőrség ellen

Megnyerte Lakó Péterfi Tünde a marosvásárhelyi rendőrség ellen indított pert, derült ki 2014. július 3-án a marosvásárhelyi bíróság honlapján közzétett ítéletből.

Mint ismeretes 2013 októberében 1500 lejre büntették Lakó Péterfi Tündét, mert az Itthon vagyunk egyesület tagjaival kétnyelvű terméknév táblákat osztogattunk a marosvásárhelyi November 7 piacon. Ennek az összegnek a felét, azaz 750 lejt, befizette, a jegyzőkönyv kézhezvételétől számított 48 órán belül.

Lakó Péterfi Tünde első fokon megnyerte a pert, ügyvédje dr. Menyhárt Gabriella volt.

“Szeretném elmondani, hogy véleményem szerint ez a megnyert ügy legfőképpen arra mutat rá, hogy az egyszerű embernek is érdemes kiállni az igaza mellett, hiszen van lehetőség rá, hogy bebizonyítsa ártatlanságát. Esetleges félelmünket tegyük félre, és harcoljunk a jogainkért. Ne hagyjuk, hogy bármely hivatal visszaéljen a hatalmával.” – nyilatkozta Lakó Péterfi Tünde honlapján.

A helyi rendőrséget kötelezik, hogy a befizetett pénzösszeget fizessék vissza, valamint a perköltséget térítsék meg. A jegyzőkönyvet semmisnek nyilvánították.

Share this post

PinIt
scroll to top