Marosvásárhelyi táncospár szerezte meg Románia első világbajnoki címét versenytáncban

Hisz a Titok erejében Somodi Márton és Katalin, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy sok év munka után elérték azt amiről álmodtak, Marosvásárhely egyik legjobb tánciskoláját vezetik, amely elsőként meghozta Romániának a világbajnoki címet versenytáncban.

Paul Moldovan és Cristina Tatar Pekingben nyerte el az aranyérmet a 16-18 évesek latin kategóriájában, ami igencsak szép teljesítmény, hiszen hazánkban eddig még nem született világbajnok.

Paul és Cristina immár 10 éve alkot egy párt a táncparketten, azóta több ezer órát gyakoroltak, ambíciójuk nem ismer határt, de ez a sok befektetett munka meghozta számukra és edzőik számára a sikert. A tánciskola párosa kilencszeres Országos Bajnok különböző kategóriában, de nemzetközi szinten is több első kategóriás helyet bezsebelt, a pekingi világbajnokság volt számukra eddigi legnagyobb élményük.

“Nagyon jól érezzük magunkat. Büszkék vagyunk, hogy ilyen kimagasló eredményt sikerült elérni” – nyilatkozta a Dance Art mai sajtótájékoztatóján Cristina Tatar.

Paul Moldovan örül annak, hogy ezzel a helyezéssel Romániát képviselhették és hogy elsőkként hozhatták haza a világbajnoki címet.

„Valóra vált az álmunk… Sok éves munka és áldozat van a világbajnoki cím háta mögött, úgy a sportolók, mint az edzők és szülök részéről, de ilyen kimagasló eredményt csak közös erővel, fegyelemmel és nagy odaadással lehet elérni. 9. nemzeti bajnoki cím után megjött a 10. bajnoki cím ezúttal a világbajnoki Moldovan Paul – Tatar Cristina Dance Art és Iskolás Sport Klub kettős leigazolású páros számára. Nagyon büszkék vagyunk rájuk” – nyilatkozták a Marosvásárhelyi Infónak Somodi Márton és Somodi Katalin.

A versenytánc sok áldozattal, munkával jár, de ezek mellett sok pénzbe is kerül. Világszínvonalú versenyeken minden számít, a smink, a mimika, a mozgás, a ruha, ami valljuk be nem kis összeg. Cristina egy csaknem 1.000 eurós ruhában nyerte el a világbajnoki címet, és ez még nem minden. A versenyzők rengeteg pénzt fektetnek a felkészülésekbe, a külföldi utakat is többnyire ők állják. A siker azonban minden nehézséget elfeledtet, és még keményebb munkára sarkalja a táncosokat.

Paul és Cristina, akik mindketten az Al. Papiu Ilarian Gimnázium tanulói, tovább folytatják a versenytáncot, jövőre már a felnőtt kategóriában versenyeznek. A versenyzés mellett mindketten nemzetközi edzői karrierről álmodnak.

December 15-16 között Marosvásárhelyen ismét megrendezésre kerül a Dance Art Kupa, addig pedig mindenkit szeretettel várnak a tánciskola tanfolyamaira. Jelentkezni a 0745-591-244 és a 0744-566-995 telefonszámon lehet.

Share this post

PinIt
scroll to top