Megbüntették a prefektusi iroda igazgatóját

Az Országos Diszkriminációellenes Tanács 1000 lejes pénzbírsággal illette Mircea Munteanut, a Maros Megyei Prefektúra irodavezetőjét, mivel az igazgató nácizmusra utaló megjegyzést tett közzé saját Facebook-oldalán.

„A munka tesz szabaddá – ezt értsék meg a tiltakozók” („Arbeit macht frei – asta să înţeleagă protestatarii”) bejegyzéssel a köztisztviselő „kihúzta a dugót” a Pro Európa Ligánál is, viszont a tett súlyosságát a Diszkriminációellenes Tanács bírálta el.

Az intézmény által közzétett sajtóközlemény értelmében, Mircea Munteanu megszegte a diszkrimináció formáira és azok büntetésére vonatkozó 137/2000-es Kormányrendelet 2. és 15. cikkelyét, ezért 1000 lejes törvényes pénzbírságban illetik.

Az Országos Diszkriminációs Tanács szerint, Munteanu cselekedete egy nacionalista propaganda, amely az emberi erkölcsre, becsületre tesz célzó megjegyzést, és amely megalázó, támadó hangulatot kelt a tiltakozók ellen, valamint azon közösségek ellen is, amelyeket a történelem során a fasiszta uralom negatívan érintett.

Share this post

PinIt
scroll to top