Mégsem lett öngyilkos az a fiatalember, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök

Nem lett öngyilkos – ahogyan arról korábban bírósági források hírt adtak – az a húszéves ratosnyai fiatalember, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de egy járókelőt sebesítettek meg – pontosított a szászrégeni ügyészség.

A vádhatóság ugyanakkor közölte: egy másik férfi vetett önkezével véget életének, akit egy báldi nő meggyilkolásával gyanúsítanak.

Ez utóbbi egy február 12-i esettel kapcsolatos, amikor egy nő holttestére bukkantak, amely a Maros megyei Báldon a patakban, arccal lefele lebegett. A Maros megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított kivizsgálást.

Szerda délelőtt bírósági források azt közölték, hogy öngyilkos lett az a ratosnyai férfi, akinek autójára rálőttek pénteken a rendőrök, de egy járókelőt sebesítettek meg.

A 20 éves fiatalembert egy nappal korábban helyezték 30 napos hatósági felügyelet alá, és megtiltották, hogy elhagyja Ratosnyát.

A férfit, akit hétfőn 24 órára őrizetbe vettek, két rendben elkövetett hatósági elleni erőszak elkövetésével gyanúsítják.

Vasárnap a szászrégeni ügyészek bejelentették, hogy in rem (a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló) eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés, valamint kétrendbeli hatóság elleni erőszak ügyében.

Rendőrségi források szerint a szászrégeni közlekedésrendészet munkatársai péntek este le akartak állítani egy személygépkocsit, annak vezetője azonban továbbhajtott. A rendőrök követték az autót, és mivel az Marosvécs felé tartott, riasztották ottani kollégáikat, akik aztán Magyarón próbálták megállítani a menekülő sofőrt, de az ő jelzéseikre sem állt meg. Az egyik rendőr ekkor szolgálati fegyverével rálőtt az autóra, az egyik golyó azonban egy gyalogos nő fejét találta el. A rendőrök elsősegélyben részesítették a sérültet, akit aztán mentővel előbb a marosvásárhelyi, majd a kolozsvári kórházba szállítottak.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top