Mibe fektet a Megyei Tanács 2012-ben?

A 2012-es év főként a már folyamatban lévő, az Európai Unió által finanszírozott projektek kivitelezéséről fog szólni – nyilatkozták a Maros Megyei Tanács képviselői.

Ez azt jelenti, hogy a 2012-es év legfontosabb célkitűzése továbbra is az infrastruktúra fejlesztését célba vevő, az Unió által finanszírozott tervek megvalósítása lesz.

Lokodi Edit Emőke, a Megyei Tanács elnöke úgy nyilatkozott, ami a megye infrastruktúrájának javítását illeti, két létfontosságú projekt emelhető ki: a 49 millió eurót érő hulladékfeldolgozó telep létrehozása – a szilárd hulladékok integrált menedzsment-rendszerét magába foglaló projekt keretén belül, ugyanakkor a 120 millió euróba kerülő, a megye vízhálózatát és csatornázását tartalmazó nagyszabású korszerűsítés és víztisztító állomás megépítése is.

A tanácselnök hozzátette, mindezek mellett idénre marad a már tavaly elkezdett, motoros sportoknak szánt park kivitelezése is, amelynek értéke megközelíti a 42 millió új lejt.

A teendők listája ezennel még nem ér véget: 2012-ben ugyanis átadásra kerül több olyan munkálat is, amelyek finanszírozója a Megyei Tanács volt. Elsőként a Parc szállót avatják fel, amelyet adminisztratív épületté alakítottak át, a Megyei Könyvtár és a Megyei Tanács számára fenntartott helyiségekkel.

Továbbá, folytatódnak majd a rehabilitációs munkálatok az Ariel Bábszínház új székhelye körül, valamint a Vár területén is, ahol a Megyei Múzeum körül dolgoznak. De zajlanak a munkálatok a Népművészeti és a Természettudományi Múzeumban is.

Share this post

PinIt
scroll to top