Tegnap este is tüntettek Marosvásárhely főterén

Tegnap este is tüntettek Marosvásárhelyen. A tiltakozások tízenharmadik napjához érkezve, egy engedélyezett és egy spontán tüntetés zajlott le a városközpontban.

Megcsappant létszámmal ugyan, de rendületlen kitartással ezúttal körülbelül ötvenen gyűltek össze a virágóránál, 18 óra táján, nem tágítva a követeléseiktől: mondjon le az államfő és a Boc-Kormány is.

A tiltakozókat nem hatotta meg Traian Băsescu ugyancsak tegnap este tartott beszéde, ugyanis az elnököt szidó jelmondatokból és felkiáltásokból ekkor sem volt hiány.

A Kormány- és Băsescu-ellenes spontán tüntetéssel egyidejűleg azonban egy másik esemény is zajlott a főtéren – ugyancsak egy tiltakozóakció, amelyet egy Maros megyei cégtulajdonos és politikus kezdeményezett. A vezető a Nemzeti Haladó Pártot képviselte, melléje pedig újabb, közel 50 tüntető csatlakozott. Az egybegyűltek úgy nyilatkoztak, a találkozójukat este 20 óráig engedélyezte az önkormányzat, azonban a csoport fél órányi tüntetés után feloszlott anélkül, hogy csatlakozott volna a virágóránál tüntetőkhöz.

Foto: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top