Tőkés törvényre adja Pontát, és erkölcsi kártérítést követel

tokes-laszloMiután attól zengett a sajtó, hogy az Antena 3 hírtelevízió két újságíróját is bepereli, Tőkés László ezúttal Victor Ponta ellen indíttat bűnvádi eljárást.

Az europarlamenti képviselő rágalmazással vádolja Románia miniszterelnökét, és 100 ezer lejes erkölcsi kártérítést követel – tájékoztatott Kincses Előd, a politikus ügyvédje.

A sértett fél szerint, Ponta azt nyilatkozta egy februári felszólalása alkalmával, hogy „Tőkés és Macovei románellenes érdekeket képvisel”, és hogy „Tőkés horthysta nyelvezetet használ”. Ezen megfogalmazások pedig arra késztették az europarlamenti képviselőt, hogy rágalmazás vádjával perelje be a kormányfőt – számolt be Kincses Előd.

Amennyiben Tőkés megnyeri a pert, az összeget karitatív célokra fordítja – tette hozzá a politikus képviselője. „Ez egy súlyos kijelentés, amelyet egy magas rangú tisztviselő hangoztatott. Nem hiába szabtunk meg 100 ezer lejes kártérítést, amelyet jótékonysági célokra hasznosítunk majd.” – nyilatkozta Kincses.

Hozzátette, amennyiben Ponta úgy döntene, hogy bocsánatot kér Tőkéstől, azt fogja tanácsolni a védencének, fogadja azt el.

Share this post

PinIt
scroll to top