Ilyen lesz az idő a május elsejei hosszú hétvégén

Nagyon szép időre számíthatunk a május elsejei minivakációban az egész ország területén – közölte az AGERPRES hírügynökséggel az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vezérigazgatója, Elena Mateescu.

A meteorológus szerint csütörtökről péntekre virradóan még sokfelé várható eső, zivatar, főleg az ország nyugati, északi és középső régióiban, szombattól kezdődően azonban az év ezen időszakához képest jelentősen felmelegedik a levegő.

Mateescu hozzátette, egész áprilisban rekord hőmérsékleti értékeket mértek, átlagban 3,9 Celsius-fokkal volt melegebb, mint a sokévi átlag. Ugyanakkor szárazság jellemzi az idei áprilist, eddig ebben a hónapban átlagban 15 liter csapadék hullott négyzetméterenként, ami nagyon alacsony érték az év negyedik hónapjában korábban mért csapadékmennyiségekhez képest.

Április 30-án és május elsején 14 és 29 fok közötti hőértékek várhatók, az ország déli részén 28-29 fokra is felmelegedhet a levegő, és csak a hegyvidéken eshet kis mennyiségű eső – mondta Elena Mateescu.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top