Meteorológusok: A hideg napok után enyhe felmelegedés várható

Ezen a héten lehűlés várható az ország egész területén, de szeptember utolsó napjaiban ismét nőni fognak a hőmérsékleti értékek – közölte hétfőn az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM).

A Bánságban és a Körösök vidékén a szeptemberi hónapra jellemző hőértékeknél jóval hűvösebb lesz, nappal nem lesz melegebb 17-18 foknál, míg éjszakánként 2-3 Celsius-fokra is lehűlhet a levegő. Szeptember utolsó napjaiban és október elején felmelegedés várható, esőzésre főleg október 2-6-a között kell számítani.

Erdélyben is hideg napokkal kezdődik a következő periódus, a maximális hőértékek 11-16, míg a minimálisak 0 és 5 fok között váltakoznak majd. A medencékben dér képződhet. Szeptember 28-30-án felmelegedés következik be, a hőértékek a sokévi szeptember végi átlaghoz közelítenek majd. Csapadék szeptember 29-én és október 2-6-a között valószínű.

A hegyvidéken szintén lehűlés várható a következő napokban, a nappali hőértékek 4-9 Celsius-fok között alakulnak, éjszakánként fagy várható. Szeptember 28-29-e körül felmelegszik a levegő, de hőmérséklet-ingadozásokra kell számítani. Enyhe esőzés is valószínű, ami 1800 méteres magasság fölött havasesővé alakulhat. Csapadékra főleg szeptember 29-én és október 2-5 között kell számítani a hegyekben.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top