Sűrű havazásra, hóviharokra és rendkívüli hidegre figyelmeztetnek a meteorológusok

Sárga és narancssárga jelzésű, havazásra vonatkozó figyelmeztetés lép érvénybe csütörtök délutántól az ország középső és déli régióiban.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetése szerint csütörtökön 15 órától kezdve pénteken 20 óráig sűrű havazás, erős szél és rendkívül hideg idő várható Temes, Hunyad, Fehér, Szeben, Brassó, Kovászna, Vâlcea, Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi, Konstanca, és részben Argeş, Dâmboviţa, Prahova és Buzău megyében.

A havazás az ország délnyugati része felől terjed ki fokozatosan a Bánságban, Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában, Moldva déli részén, a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban. A szél helyenként 45-55 kilométeres óránkénti sebességgel fújhat, ami a havazással együtt hóviharokat idézhet elő.

Másodfokú (narancssárga jelzésű) figyelmeztetés lép érvénybe március 22-e, csütörtök 23 órától március 23-a, péntek 15 óráig. A sűrű havazásra, hóviharokra, alacsony látótávolságra vonatkozó figyelmeztetés a következő megyékben lesz érvényes: Krassó-Szörény, Mehedinţi, Dolj, Olt, részben Argeş, Teleorman, Dâmboviţa (részben), Prahova (részben), Buzău (részben), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Tulcea, valamint Bukarest. Ezekben a régiókban a szél akár 65-70 kilométeres óránkénti sebességgel is fújhat, a havazással együtt jelentősen lecsökkentheti a látótávolságot.

A meteorológusok szerint a hét végéig kitart a rendkívül hideg idő.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top