A Maros Megyei Sürgősségi Kórházban már érvénybe léptek a fertőtlenítésre vonatkozó új szabályozások

A Maros Megyei Sürgősségi Kórházban már elkezdték alkalmazni az Egészségügyi Minisztérium új szabályozásait, a tisztaságra, fertőtlenítésre és sterilizálásra vonatkozóan.

korhaz

A határozat módosításai a munkakörnyezet meghatározására és az orvosi vizsgálatok kiértékelésére vonatkoznak.

Emellett, a meghatározott időszakonként elvégzett vizsgálatokon kívül, a kórházaknak ezután annyiszor kell majd intézményen belüli ellenőrzéseket végezniük, ahányszor azt a helyzet megköveteli.

Marosvásárhelyen az ilyen jellegű vizsgálatokat már évek óta elvégezik, számol be a megyei kórház szóvívője: „Ki szeretném hangsúlyozni, hogy a Maros Megyei Sürgősségi Kórházban ezt a tevékenységet az új határozat megjelenése előtt is alkalmaztuk. 2015 folyamán több mint 7800 ilyen ellenőrzést végeztünk el” – mondta Mariana Negoiță.

A rendelet továbbá előírja, hogy a tisztító- és fertőtlenítőszerek beszerzésekor, minden egészségügyi intézmény köteles kikérni a Biocid Termékek Országos Bizottságának engedélyét, illetve azon vizsgálati eredményeket is, amelyek alapján a gyártók engedélyt kaptak az illető termékek forgalmazására.

Az egészségügyi szaktárca rendeletének következtében, és az Európai Bizottság ajánlására, a nozokomialis fertőzés új meghatározása, az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzés lett.

A kórházi fertőzések megelőzésének alapja azonban továbbra is a kézmosás marad, ami úgy az orvosi személyzet, mint a betegek számára is rendkívül fontos.

Share this post

PinIt
scroll to top