Átlagban 2.311 lejt költöttek az első negyedévben Romániába érkezett külföldi turisták

Személyenként átlagban 2.311,5 lejt költöttek el az év első három hónapjában Romániába érkezett külföldi turisták – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) kimutatásából.

Eszerint a jelzett időszakban 446.000 külföldi látogatót szállásoltak el a hazai kereskedelmi szálláshelyeken, ők összesen 1,03 milliárd lejt költöttek el.

A legtöbben – a külföldi turisták 65,5%-a – üzleti célból érkeztek az országba (kongresszusokon, konferenciákon, tanfolyamokon, vásárokon, kiállításokon vettek részt), 34,5% pedig magáncélból jött Romániába (itt töltötte szabadságát, kulturális vagy sportrendezvényeken vett részt, meglátogatta barátait, rokonait, vásárolni, orvosi kezelésre jött, átutazóban volt stb.).

Az INS kimutatásai szerint továbbá a külföldi látogatók 47,5%-a turisztikai ügynökségen keresztül jött, 34,2%-uk pedig maga szervezte meg az utazását.

A legtöbben, azaz a turisták 81,1%-a repülővel érkezett Romániába, 11,4%-uk saját gépkocsival, 5,6%-uk autóbusszal, 1,9%-uk pedig más szállítóeszközzel (vonattal, valamilyen vízi járművel, bérelt autóval, motorbiciklivel) jött az országba – mutat rá az INS közleménye.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top