Több mint 60.000 román rendezte az adósságát


A Digi24 szerint több mint 60.000 román állampolgár fizette be tartozásait az Adó- és Pénzügyi Hivatalnak (ANAF). A hírportál azt is hozzátette, hogy Mihály király is befizette több mint 4 millió lejes adósságát.

adok-fizetese

Az ANAF adóslistáján továbbra is olyan közismert személyek szerepelnek, mint Robert Negoiţă, a bukaresti 3-as szektor polgármestere, vagy George Becali, a bukaresti Steaua labdarúgócsapat tulajdonosa. Előbbi 232 millió, míg utóbbi több mint 9 millió lejjel tartozik az államnak. A harmadik illetve negyedik helyen a Ciorbea házaspár áll, akik külön-külön 200 ezres és 370 ezres adósságot halmoztak fel. Az ötödik helyet Eugen Teodorovici egykori pénzügyminiszter foglalja el, aki 56 ezer lejjel tartozik, a Digi24 információi szerint. A korábbi lista összesen 190.000 adóst nevezett meg.

A News.ro arról értesült, hogy miután akkora felháborodást váltott ki az adósok közzététele, az ANAF júliusban módosított az erre vonatkozó szabályokon. Ezután a magánszemélyeket nem fogják megnevezni, valamint azokat a vállalatokat sem, amelyek kevesebb tartozást halmoztak fel, mint amennyi támogatást kapnak az államtól.