Több mint 60.000 román rendezte az adósságát


A Digi24 szerint több mint 60.000 román állampolgár fizette be tartozásait az Adó- és Pénzügyi Hivatalnak (ANAF). A hírportál azt is hozzátette, hogy Mihály király is befizette több mint 4 millió lejes adósságát.

adok-fizetese

Az ANAF adóslistáján továbbra is olyan közismert személyek szerepelnek, mint Robert Negoiţă, a bukaresti 3-as szektor polgármestere, vagy George Becali, a bukaresti Steaua labdarúgócsapat tulajdonosa. Előbbi 232 millió, míg utóbbi több mint 9 millió lejjel tartozik az államnak. A harmadik illetve negyedik helyen a Ciorbea házaspár áll, akik külön-külön 200 ezres és 370 ezres adósságot halmoztak fel. Az ötödik helyet Eugen Teodorovici egykori pénzügyminiszter foglalja el, aki 56 ezer lejjel tartozik, a Digi24 információi szerint. A korábbi lista összesen 190.000 adóst nevezett meg.

A News.ro arról értesült, hogy miután akkora felháborodást váltott ki az adósok közzététele, az ANAF júliusban módosított az erre vonatkozó szabályokon. Ezután a magánszemélyeket nem fogják megnevezni, valamint azokat a vállalatokat sem, amelyek kevesebb tartozást halmoztak fel, mint amennyi támogatást kapnak az államtól.

Ha érdekelnek további cikkeink, szeretnél meglepetés kedvezményeket iratkozz fel hírlevelünkre!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.