Gyereket rabolt, őrizetbe vették

Bejelentés érkezett a marosvásárhelyi rendőrségre, miszerint egy hatéves gyereket elrabolt a nagybátyja a városból. Késő délutánra már körvonalazódtak a történések, s őrizetbe vétel is történt.

Mint kiderült, a hatéves kiskorú apjával az óvóda felé indult a lakásuktól. A személygépkocsijukba szállva meglepte őket egy 34 éves marosvásárhelyi férfi, az apa volt sógora, aki a gyermeket fenyegetve rábírta az apát, hogy vigye el őt Marosmagyaróra, a volt feleségéhez, ahonnan el akarja hozni a kétéves kislányát.

A faluba érve a támadó megállíttatta az autót egy kilométerrel a volt feleség lakása előtt, s a vezetőt újabb fenyegetésekkel arra kényszerítette, hogy menjen a volt feleséghez, s hozza el a kislányt. Amikor a megfélelmlített apa ezt megtette, majd a volt feleséggel és a kislánnyal visszatért arra a helyre, ahol a járművet hagyta, azzal kellett szembesülnie, hogy sem az autó, sem a gyereke és természetesen a támadója sincs már a helyszínen. Ekkor kérte a rendőrség segítségét.

A helyszínre elsőként a marosvécsi rendőrörs személyzete érkezett, amely riasztotta a központot, ahonnan elrendelték az egész megyére kiterjedő körözést az autó és az elrabolt gyermek megtalálása érdekében. Ezután Dédabisztrán ráakadtak az elhagyott autóra, s ekkor nagyobb erőket – nyomkereső kutyákat is – mozgósítottak a gyermekrabló és áldozata felkutatására. A keresést kiterjesztették a közeli Kelemen-havasok erdőségeire is. Késő délután a gyermekrablót és a hatéves gyereket felfedezték egy erdei úton, Déda község területén. A 34 éves férfit megbilincselve őrizetbe vették és a megyei rendőrség fogdájában helyezték el. A vizsgálatot a marosvásárhelyi bíróság melletti ügyészség egyik ügyésze vezeti. Csütörtökön a gyanúsítottat előállítják a bíróságon, javasolva az előzetes letartóztatásba vétel elrendelését minősített lopás és személyi szabadságban való korlátozás bűntettének alapos gyanúja miatt.

Amint a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott, a gyermekrabló felkutatásában és kézre kerítésében a rendőrségen kívül részt vett a hírszerző szolgálat, az ügyészség, csendőrség és a tűzoltóság különleges szolgálata, továbbá a dédai erdőkerület erdészei, alpinisták és önkéntes személyek.

Forrás: Székelyhon.ro

Share this post

PinIt
scroll to top