Holnaptól sms-ben is lehet útadó-matricát váltani

Gyorsabb és egyszerűbb módon is lehet majd útadó-matricát vásárolni, holnaptól. Az Országos Útügyi Vállalat (CNADNR) ugyanis bejelentette, december 5-től elindítja a szolgáltatást, melynek értelmében szöveges üzenet által is ki lehet váltani a matricát.

Például, ha egy B54AJV rendszámú személygépkocsira vásárolnánk útadó-matricát, csak egy sms-t kell küldenünk a 7500-as rövidszámra, a B54AJV A szöveggel. A regisztrációt követően, kapunk majd egy választ a kérésünk részleteiről, az összegről és a matrica kiállításáról. A DA szöveggel ezt jóváhagyhatjuk.

Ezután, újabb választ kapunk, amelyben ott áll a matrica szériaszáma, a jármű rendszáma, a matrica kategóriája, a jármű típusa, az érvényességi idő, valamint annak a módja, amely szerint a matricát le lehet ellenőrizni a cnadnr.ro honlapon.

A jóváhagyással az Orange feltöltőkártyás (PrePay) kliensek kontójáról vonják le a matrica összegét, míg a bérletes ügyfelek esetében a telefonszámlához adják hozzá az adott értéket.

Akik nem biztosak abban, milyen típusú útadó-matricát kell váltaniuk, segítséget kérhetnek ugyancsak a 7500 számon, az INFO szöveg által. Rövidesen pedig érvénybe léptetik az 1788-as telefonszámot is, amelyen hívás által lehet további infókat kérni, hétfőtől csütörtökig 8.30–16.30 óra között, és pénteken 8.30–14.00 óra között. (Ez az Orange hálózatában fog működni, alapdíjjal.)

A 7500-as számra beérkezett üzenetek díja 5 eurócent/sms.

Egyazon telefonszámról több személygépkocsira is lehet matricát váltani.

Share this post

PinIt
scroll to top