Péntekig zajlik az adománygyűjtő kampány Marosvásárhelyen

A „Maros megye segít az országon” elnevezésű kampány keretén belül, tegnapig közel 4500 kilogramm élelmiszer gyűlt össze a Forradalom utca 5–7. szám alatti gyűjtőpontnál.

Ma reggel 10 óra körül, a segélycsomagokat az aranyosgyéresi légibázishoz szállították, ahonnan egy katonai repülőgéppel továbbítják majd azokat a hó által megbénított országrész rászorulóinak – nyilatkozák a Megyei Prefektusi Hivatal képviselői.

A segítők soraihoz más önkormányzatok és kereskedelmi vállalatok is csatlakoztak. Ilyen például a marosvásárhelyi Azomaros vegyikombinát, amelynek vezetősége 5000 eurót utalt át egy Buzău megyei település polgármesteri hivatalának. Az összegből a település iskolájának fűtéshálózatát javítják majd meg és újítják fel, amelyet igencsak megviselt az elmúlt időszak kritikus időjárása – részletezték a Prefektúra képviselői.

Adományok érkeztek a szászrégeni kórház alkalmazottjaitól is, akik több csomagot állítottak össze nem romlandó élelmiszerekből, és továbbítottak Marosvásárhelyre. A Maros megyei Dános település polgármesteri hivatala is gyűjtést szervezett a községben, az adományokat pénteken juttatják el a marosvásárhelyi gyűjtőponthoz, amely egyébként a kampány utolsó napja is.

A dédai önkormányzat sem maradt tétlenül: két tonnányi élelem és egy teherautó tűzifa gyűlt össze a helybéliek és a környező falvak lakóinak jóvoltából. Továbbá, a mezőzáhi gazdák is bejelentették, jelentős mennyiségű élelmiszerrel toldják meg a tartalékokat, amelyet az elkövetkező napokban küldenek el a vásárhelyi gyűjtőponthoz.

Nagysármáson és Szovátán is gyűjtenek, utóbbi esetében összesen 30 méter tűzifát szándékoznak kézbesíteni a lakók a Ialomiţa megyei károsultaknak.

Azon személyek, akik további adományokkal szeretnék segíteni a hósúlytotta területek lakóit, ezt megtehetik a Maros Megyei Prefektúra és a Hadi Központ (Cercul Militar) közösen felállított gyűjtőpontjánál, a Forradalom utca 5–7. szám alatt, péntekig – február 17-ig, este 20 óraig.

A szervezők megköszönik a polgárok közreműködését és bekapcsolódását a gyűjtőkampányba.

Share this post

PinIt
scroll to top