Vásári Forgatag, avagy minden, mi szem-szájnak ingere

Minden évben nagy érdeklődésnek örvend a Forgatag keretében megrendezett kézműves termékeket felvonultató vásár, amelynek idén először a Liget ad otthont, és ahol a kiállítók nem csak szemet gyönyörködtető, hanem ínycsiklandozó termékekkel is várják a látogatókat.

Fotó: Forgatag/Facebook

Fotó: Forgatag/Facebook

Idén sincs ez másképpen, megszámlálhatatlan ajándék- és használati tárgy, kiegészítő, valamint kézműves élelmiszerek és természetes hatóanyagú kozmetikumok közül válogathatunk. A termékek színesek és változatosak, ami viszont minden esetben közös bennük: az eredetiség és az egyediség.

Ruhaneműkből és használati tárgyakból is igencsak bő a kínálat. Egyedi mintájú, pamutból vagy lenvászonból készült, rusztikus stílusú blúzok, szoknyák, ingek közül válogathatunk, és hogy az öltözék teljes legyen, ezek mellé bőrből készült táskákat, tarsolyokat, vagy akár sarut is választhatunk.

Ha meg szeretnénk ajándékozni magunkat egy egyedi kiegészítővel, semmiképp sem lesz könnyű dolgunk – a felhozatalt végig nézve, nehéz lesz egyetlen termékkel hazamenni. Rengeteg asztalon díszelegnek a kerámiából, fából, gyurmából, vagy akár drótból, kézi technikával készült ékszerek és bőrdíszműves termékek. Ha ajándéktárgyat szeretnénk vásárolni, kerámiabögrék, fatáblák, szőttesek, valamint horgolt és fából készült játékok közül is válogathatunk.

Fotó: Forgatag/Facebook

Fotó: Forgatag/Facebook

A használati tárgyak között megtalálhatóak a fából és porcelánból készített tányérok, tálak, konyhai eszközök, ha pedig valami egészen különlegeset szeretnénk, akkor választhatunk égetett gyurmából készített, névre szóló csészék és evőeszközök közül. Egy másik asztal előtt rusztikus virágtartók és kerti díszek sorakoznak, amelyek attól különlegesek, hogy természetes alapanyagokból készülnek és fagyállóak.

A levendula szerelmeseit levendulából készült illóolajjal és levendulás vízzel várják, de ugyanitt beszerezhetünk nyugi párnát, illatzsákot vagy szárított levendula csokrot is. Az ínyencek ezt még tovább fokozhatják, vásárolhatnak levendulából készült szörpöt, lekvárt, és egyéb levendulakészítményeket. Ha ez még mindig nem lenne elég, és további különlegességekre vágyunk, akkor a fekete ribiszkéből készült gyümölcslétől, a gyönyörűen díszített mézeskalácsokig egészen bizonyosan találunk ínyünkre valót.

Share this post

PinIt
scroll to top