A leégett tömbház lakói végre megkapják a megígért támogatást

A nyilatkozatok és ígéretek után a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal cselekszik is – a Kövesdombon leégett tízemeletes tömbház ügyében. Az önkormányzat megbízásából ugyanis hozzáláttak az épület felújításához, továbbá a héten kézbesítik majd a 1500 lejes támogatást a panel 15 családjának.

A lakók végre fellélegezhetnek: örülnek annak, hogy az önkormányzat betartotta a szavát, és rehabilitálja az összeégett tömbházoldalt. Ugyanakkor a 15 károsult család is megkapja az anyagi támogatást, a Helyi Tanács legutóbbi ülésén elfogadott sürgősségi rendelet értelmében.

Mint ismert, a Polgármesteri Hivatal abban egyezett meg a lakókkal, hogy saját költségén újítja fel a tömbházat, viszont az összeget törleszteni fogja a kártérítésből, amelyet a bíróság ítél majd oda a vétkesnek. Egyelőre, a nyomozás még zajlik.

A július 7-én, délután 15 óra körül keletkezett tűzben a kövesdombi tízemeletes tömbház egyik oldala teljesen leégett, 21 lakrészt érintve a 42-ből. A lakrészeknek volt kötelező vagy fakultatív lakásbiztosítása, 7 lakrész kivételével. Adela Ivan, tömbházfelelős szerint, egy első emeleti, valamint egy nyolcadik emeleti lakás vált lakhatatlanná. Állítások szerint, a tűzeset a panel szomszédságában működő szupermarket lerakatában keletkezhetett.

Fotó: Sador Csongi

Share this post

PinIt
scroll to top