A Megyei Kórház parkolójának javítása még várat magára

A Maros Megyei Tanács felfüggeszti a Maros Megyei Sürgősségi Kórház parkolójának a rehabilitálását, miután a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal február 24-én megnyerte azt a pert, amelyben visszakövetelte a kórház melletti területet.

Mivel a bírósági per végkimenetele még kérdőjelek alatt áll, a Megyei Tanács kénytelen volt megszakítani a kórházi parkoló felújítási folyamatát.

A rehabilitáció félbeszakításáról a március 29-i rendkívüli ülésen hoznak majd döntést a megye képviselői. Mint ismert, a Megyei Kórház parkolója előrehaladottan rossz állapotban van, egyes gödrök mélysége meghaladja a 15 centimétert. A terület felújítását egyébként már több lakó is kérvényezte, ugyanis a parkoló lassan használhatatlanná válik.

A tervek szerint, a gépkocsiparkoló korszerűsítése két fázisban történt volna: az elsőben végrehajtották volna a javításokat, a másodikban gondoskodtak volna annak karbantartásáról, felügyeletéről. A beruházás értékét 150 ezer lejre saccolták.

Lokodi Edit Emőke, a Megyei Tanács elnöke úgy nyilatkozott, kétségtelenül meg fogja támadni a végzést a kórház melletti területtel kapcsolatban, annak ellenére, hogy Claudiu Maior, alpolgármester lopással fenyegette meg az elnököt, és azt ígérte, hasonló feliratú táblát függeszt ki a helyszínen, amennyiben Lokodi közbeavatkozik.

Share this post

PinIt
scroll to top