Rozmaringos csirke, balzsamecettel és sült hagymával

Remek recept akár a hétvégi családi ebédhez, vagy egy különleges alkalomra! Egészben megsült csirke, sok rozmaring és finomra sült hagyma… Próbáld ki!

Hozzávalók: kb 1,5 kilogrammos csirke, 1 csokor rozmaring, 3 evőkanál olívaolaj, 4 megtisztított és egészben hagyott lilahagyma, 3 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál méz.

Hogyan láss hozzá? Először is, gyújts be sütőbe! Kb 190 fokra állítsd a hőmérsékletet, idő közben pedig készítsd el a csirkét. A nyaktól lefele, enyhén válaszd el a bőrt a hústól, vigyázva, hogy ne szakadjon el, és tolj alája rozmaring ágakat. A megmaradt rozmaringot tedd a csirke belsejébe, majd fűszerezd ízlés szerint, alaposan a szárnyast, kívül és belül egyaránt, aztán helyezd rá egy tepsire. A négy hagymát tedd szépen a tepsi négy sarkába, a csirke mellé, utána öntsd az olajat a csirkére és a hagymákra. Végül told a tepsit a sütőbe, és hagyd kb 1 óra és 20 percig készre sülni!

Míg készül a csirke, keverd alaposan össze a mézet a balzsamecettel. Kb 40 percnyi sülés után húzd ki a tepsit a lerből, locsold rá a csirkére az ecetes, mézes oldatot, és told vissza sülni a hátramaradt ideig. Ha letelt a 80 perc, a csirkét szedd át egy tányérra, a hagymákat pedig süsd még kb 20 percig!

Tálalásnál, a csirkehús mellé adagolj egy-egy hagymát, és a szószt se hagyd kárba menni, ami a tepsiben maradt!

Jó étvágyat!

Share this post

PinIt
scroll to top